Med nya krafter efter sommaruppehåll

Sommaren är ur projektsynpunkt en dålig årstid; att kalla samman till möten eller t.o.m. mindre sammankomster är nästintill omöjligt, det är svårt att få tag i folk, det egna intresset dras mer och mer mot solen - och för vissa även mot semester. Arbetsgivaren måste sin beskärda del av ens aktiva tid, åtminstone till den del arbetsinsatsen motsvarar den ekonomiska ersättning som betalas därav.
   Dock har viss aktivitet förekommit, även om info inte läckt ut på denna blogg. I april hölls Soroptimisternas Unionsmöte (för Sverige Unionen) i Strömstad och Scholastique från Kigaliklubben samt Bettina från Luxembough klubben besökte oss över helgen. Två fullständigt fantastiska, energiska, okuvliga, halvt galna kvinnor som ägnat stor del av sin tid till att utveckla San Marco projektet i Kigali. Så många vansinnigt roliga idéer om fortsatt utveckling och samarbete oss emellan hade jag aldrig vågat drömma om. Och i grunden för galenskapen låg alltid en seriositet, en möjlighet. Mer om San Marco i separat inlägg om några dagar.
   Under unionsmötet i Strömstad såldes lotter för ca 24.000 kronor!!! Tack alla ni som köpte lotter och grattis alla ni som en följd därav vann något av våra fina priser, om de så var bohuslänska eller rwandiska. Dessa pengar gick oavkortade till utbildningscentret San Marco, i första hand till att få igång elektricitet i vissa delar av centret, i andra hand till annat, som Kigali klubben ansåg viktigare. Schola har nu meddelat att elektricitet kunnat förhandlas fram, köpas och installeras i de delar, som främst behövt el.
  Nu bygger vi vidare. Om hus ej färdigställs förfaller de väldigt fort i Afrika. Onödigt, då pengar egentligen finns. Om vi hittar 1.000 människor som är villiga att skänka oss 10 kronor var (OBS!! mycket billigare än en varm korv på de flesta ställen) har vi plötsligt 10.000 SEK. Om 2.000 kvinnor skänker oss 20 kronor (OSB!!! ungefär priset för en kopp kaffe på ett fik) har vi 40.000 SEK. Natuligtvis kan vi ta emot större belopp också...
   Häng kvar på blogget allihopa. Hjälp oss sprida vår idé. Bor man i Strömstad måste man ropa så väldigt högt  för att höras i övriga landet. Snart kommer vi med förslag till attraktiva produkter till överkomliga priser, perfekte som julklappar.